januari 26

Van loondienst naar uitverkocht groepsprogramma

Haar doel was om voor 2021 volledig zelfstandig te zijn, daarom stapte Lotte in het Mind Your Own Business traject.

Lotte merkte dat ze geen ruimte en structuur in haar hoofd had om er een strategie aan te koppelen. Daarnaast kreeg ze klant na klant, maar elke keer voelde het als een gelukje. Dat zorgde ervoor dat ze niet durfde te vertrouwen in haar eigen kunnen. Maar ze wilde dit wel want ze had stabiliteit nodig om haar goede baan op te zeggen.

Ze stond op een kantelpunt om haar baan af te bouwen, maar ze wist niet hoe ze gefaseerd meer tijd en energie in haar bedrijf kon stoppen. In deze fase heeft Anouk haar ondersteund zodat ze haar baan kon opzeggen en haar doel kon behalen.

De expertise van Lotte

Lotte is course creator, expert in leren en heeft als missie dat er geen slechte online cursussen meer zullen zijn.

Zij richt zich op missie ondernemers die echt een bijdrage willen leveren met hun kennis en die dat (mede) via een online cursus willen realiseren.

Al een tijdje op zoek naar een business coach

Lotte was al een tijdje op onderzoek naar een business coach omdat ze overtuigd was van de waarde van coaching op dat vlak.

“Er is een oerwoud aan coaches maar de ‘fluffy’ coaches vielen af, of terwijl het zweverige, de zachte aanpak.”

Ze zocht iemand die strategisch is maar vooral ook no-nonsense en eerlijk.

“Als ik met een k*t idee kom heb ik liever dat iemand dat zegt dan dat je met teksten komt als ‘het antwoord zit al in jou’.”

Lotte vertelt verder: “Ik volgde Anouk al een tijdje en had er een goed gevoel bij. Toen kreeg ik van haar een DM bericht en dacht ik JA dit moet zo zijn, ik boek een call met haar. Na dat gesprek dacht ik eigenlijk gelijk ‘Let’s do it’. Ik heb er toen nog even wat bedenktijd aan gewaagd maar dat veranderde niks. Het bleef een JA.

Ik vond het trouwens ook erg fijn dat Anouk niet het type coach is dat in de call een antwoord probeert af te dwingen. Natuurlijk kan je iemand niet iets opleggen maar het feit dat ze gewoon de ruimte gaf om over het voorstel na te denken voelde veel prettiger.”

Het was spannend om een hap uit haar buffer te halen

De investering was wel een overweging waard, Lotte was lekker aan het bufferen en het voelde best wel spannend om daar een hap uit te halen. Ze vroeg zich af of ze er wel uit ging halen wat ze voor ogen had. Ook al begreep ze dat de investering tweeledig is, omdat ze zelf net zo goed het werk moet doen, daarin twijfelde ze aan zichzelf.

“Ik had voldoende vertrouwen in Anouk haar kwaliteit en inzet, dus die twijfel zat daarin ook vooral bij mezelf. Je hebt gewoon simpelweg geen garanties. Mijn man is timmerman en dat is heel concreet, na de klus heb je een kast. Wat heb ik na het traject?”

Sturing, bestaansrecht en optimalisatie

Lotte deelt: “Anouk geeft mij sturing, zodat ik niet de focus verlies. Door het traject heb ik bevestiging gekregen en het bestaansrecht gevoeld van mijn bedrijf. En ik ben mij veel bewuster van mijn doelen, daarnaast heb ik mijn aanbod geoptimaliseerd en het voelt steeds meer dat ik echt met iets belangrijks bezig ben in plaats van met alles tegelijk. Ik heb nu een helicopterview.

Groepsprogramma was meteen uitverkocht

Ik heb ook anders leren kijken naar de waarde die ik lever. Ik hoef geen standaard value ladder maar zie mijn bedrijf als een eco-systeem wat het veel logischer maakt. Er ontstond door de heldere visie ineens veel meer ruimte, vooral in mijn hoofd. Het was toen duidelijk dat ik een groepsprogramma moest gaan maken en deze was gelijk uitverkocht omdat het klopte.”

Ga in gesprek met Anouk

Het advies van Lotte: “Als je meer impact wil maken maar zelf de weg niet precies weet te bewandelen is dit traject iets voor jou. Ik heb er goed aan gedaan dus ik zou zeker andere ondernemers aanbevelen om met Anouk in gesprek te gaan. Zo kunnen ze zelf ervaren wat ze voor ze kan betekenen. Volgens mij is dat genoeg om overtuigd te zijn van Anouk haar expertise en waarde.

Ben je op zoek naar een coach of mentor? 

Als businessmentor voel ik mij verantwoordelijk voor mijn input maar ik kan niet verantwoordelijk zijn voor het eindresultaat omdat daar meer factoren meespelen dan alleen mijn inbreng. Dat maakt ook dat ik het lastig vind om platte resultaten van klanten te delen omdat het geen garanties zijn.

Ben je benieuwd naar of wij een match zijn? Boek dan een matchcall.


Tags


Aftersales is niet smerig

Aftersales is niet smerig
Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email adres niet geldig","url":"Website adres niet geldig","required":"Vul alle velden in"}

Boek hier onder je matchcall