fbpx

Meer impact zodra je jouw expertstatus claimt!

expertstatus claimen

Meer impact zodra je jouw expertstatus claimt!

Het zit natuurlijk ook gewoon in ons DNA; doe maar gewoon dan doe je gek genoeg… Bescheidenheid en niet al te ver boven het maaiveld uitsteken wordt in Nederland geprezen. Daar hoort dus niet bij je plek opeisen, je status claimen en jezelf in de spotlight zetten als dé expert in jouw vakgebied. Dat je hier klanten en omzet mee mis loopt hoef ik je natuurlijk niet uit te leggen. Start dus vandaag nog met het claimen van jouw expertstatus en je kunt echt impact gaan maken.

Maak een expertmap aan
De allereerste stap die je kunt nemen is het aanmaken van jouw eigen expertmap. In deze map plaats je alle recensies, reviews, aanbevelingen, leuke appjes etc. die je hebt ontvangen. Deze map houd geen verband met jouw rol binnen een bedrijf maar het gaat echt over jou. Super handig want daardoor blijft de map actief wanneer je van werkgever zou wisselen. Besluit je om te gaan ondernemen, dan heb je gelijk een map vol evidence over de punten waar jij sterk in bent en hoe je wordt beoordeeld. Niet alleen handig voor toekomstige klanten maar vooral ook voor jezelf zodat je gelijk een goede prijs durft te vragen voor jouw diensten.

Met de media jouw expertstatus verhogen

Mediawaarde is enorm sterk als jij als expert jouw plek wilt pakken. Door regelmatig een plekje in verschillende media zoals kranten, radio, tv, magazines te bemachtigen werk je structureel aan jouw expertstatus. Mensen vinden het nou eenmaal heel prettig om zaken te doen met iemand die bekend is van een medium dat zij reeds kennen en als betrouwbaar interpreteren. Gelukkig is het geen rocketscience om in de media te verschijnen. Zo zorg je ervoor dat jij wordt gezien en gehoord:

  1. Zorg ervoor dat je altijd aanhaakt bij bestaande trends, zet een trend of reageer op een artikel.
  2. Noem cijfers, journalisten houden van concrete data waar een verhaal omheen gebouwd kan worden.
  3. Zorg voor een aantal goede, smeuïge quotes, anekdotes, verhalen en headlines die je kunt inzetten.
  4. Mail journalisten rechtstreeks en gebruik geen algemeen e-mail adres.

Samenwerken met experts, dit reflecteert op jou!

Blijf niet op je eigen eilandje zitten als -soon to be- expert in jouw vakgebied. Verwijs ook naar andere experts in de branche of beter nog; ga een samenwerking aan. Dit hoeft niet gelijk een gezamenlijke dienst te zijn maar kan ook op een toegankelijke manier. Vraag de expert die jij waardeert om een reactie op een blog, neem samen een podcast op, bied een kortingscode aan voor één van zijn/haar diensten of producten. Je kan ook vragen om een videoboodschap of het aansluiten bij een event van jou. De mogelijkheden zijn enorm, wees creatief! Het belangrijkste is dat je je ervan bewust bent dat de reflectie van een expert op jou, net als media aandacht, van toegevoegde waarde is. Zie het dus niet als een bedreiging maar een kans.

Begin ermee jezelf expert te noemen

Als je graag de expert wilt zijn in je vakgebied dan is het ook belangrijk dat je die positie zelf gaat voelen. Dat je met trots jezelf ‘expert’ gaat noemen. Voelt dat voor jou nog kriebelig? Heb je het gevoel dat je aan het opscheppen bent als je dit doet? Dan heb je daar een mindset shift te maken. Hoeveel kennis, ervaring en inzichten jij ook hebt, als de wereld nog nooit van jou heeft gehoord dan tel je niet mee. Je bent geen expert om een ander in de weg te lopen, je bent expert om iets toe te voegen aan de wereld. Onthoud dat er mensen om jou staan te springen. Je moet ze wel weten te bereiken!

Wil jij nog beter leren hoe je de waardering krijgt die je verdient, je expertstatus verhoogt, beter communiceert en daardoor veel zekerder in je schoenen staan? Play the game! Het online programma dat jou in 5 modules wakker gaat schudden om je leiderschap te pakken en die belemmerende handrem los te laten die je al zo lang hebt aangetrokken. Je kunt meedoen via: noux.eu/academy/playthegame

 

Geen reactie's

Geef een reactie