fbpx

Neuromarketing, bullshit of dé oplossing?

Neuromarketing is steeds populairder, hoe pas je dit toe voor meer omzet en meer klanten

Neuromarketing, bullshit of dé oplossing?

Neuromarketing, eindelijk een kijkje achter de schermen nemen in het consumentengedrag. De hype rondom neuromarketing is niet zo gek, het geeft een directe blik in het brein. Met de hoop en het verlangen om waardevolle informatie over de consument beschikbaar te krijgen. Neuromarketing is, zoals de term doet vermoeden, eigenlijk helemaal geen marketing. Het is neuro onderzoek toepassen bij het beantwoorden van marketing en communicatievraagstukken. Waarom hebben we daar neuro onderzoek voor nodig? Wij mensen maken maar weinig rationele keuzes. Inzicht in de onbewuste processen die het consumentengedrag beïnvloeden, dáár is elke ondernemer naar op zoek!

Meten is weten

Mensen hebben werkelijk geen idee waarom ze bepaalde keuzes maken omdat de meeste keuzes onbewust plaatsvinden. Neuro onderzoekstechnieken worden gebruikt om de reactie van het zenuwstelsel op een marketingprikkel te testen. Deze technische gegevens moeten door de marketeer worden vertaald naar een kant en klaar oplossing om te kunnen sturen op meer resultaat voor de onderneming.

Waarom is neuromarketing zo populair?

Er is steeds meer aandacht voor branding en CRM, iets waar een volledig rationele consument niets om zou geven. Zoals zojuist vermeld is ons ratio veel beperkter dan wij aanvankelijk dachten. De onbewuste processen spelen een veel grotere rol in onze beslissingen en daarom willen we hier niet alleen meer inzicht in maar we willen dit ook kunnen sturen en beïnvloeden als marketeer of ondernemer. De marketeer of de marketingafdeling heeft als opdracht sales te generen en klantconversie te verhogen, met als gevolg vraag en marktaandeel te doen stijgen. Neuro onderzoek kan pragmatisch uitstekend als tool in de marketingmix worden gebruikt. Het is geen doel op zich maar is complementair aan de overige marketingtools. Daarnaast is het vakgebied steeds populairder omdat het een ‘sexiness factor’ heeft verworven. Het is sexy om zo goed te weten aan welke touwtjes je moet trekken om iets teweeg te brengen.

De kanttekening van neuromarketing

De toepassingen van neuromarketing concentreren zich voornamelijk op de emotionele beleving van de consument. Deze beleving willen we vervolgens ontleden, maar het is geen magische pil die universeel voor elke consument in elke koopbeslissing toepasbaar is. Daardoor wordt neuromarketing enorm overschat. Het helpt ons zeker om meer inzicht te verkrijgen, maar het brein is zo complex dat nog lang niet alle vraagstukken kunnen worden beantwoordt. De risico’s van het vakgebied liggen voornamelijk op het ethische vlak. Is het ethisch verantwoord om consumenten dermate te kunnen sturen door middel van Inside information?

Neuromarketing toepassen als ZZPér

Neuromarketing werd tot voorkort alleen toegepast binnen grote bedrijven. Zij hielden dit onder de radar omdat het maatschappelijk nog niet echt werd geaccepteerd om beïnvloeding toe te passen. Tegenwoordig durven de bedrijven zich meer te committeren aan neuro onderzoekbureaus. Maar hoe pas je deze kennis als ZZper of kleinbedrijf nou toe? Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo kun je je natuurlijk zelf gaan verdiepen in neuro onderzoek en dit op een pragmatische manier toepassen in je marketingstrategie óf je huurt een marketeer in voor een marketingadviesrapport die neuromarketing toepast in het advies. Zorg er dan voor dat de adviseur een praktische vertaling weet te maken zodat het geen abstract verhaal is waar je als ondernemer weinig aan hebt in de uitvoering.

De toekomst van neuromarketing
Neuromarketing is nog volop in ontwikkeling. Toch wordt het steeds toegankelijker voor bedrijven om gebruik te gaan maken van deze technieken. Door de verschillende onderzoeken leren we steeds meer over het menselijk brein, wat de marketeer perfect kan inzetten in de marketingstrategie. We moeten neuromarketing nooit overschatten of als een magische oplossing gaan beschouwen. Mensen blijven mensen en dus onvoorspelbare emotionele wezens. Zowel de marketeer als de ondernemer moeten creatief blijven in het uitdragen van de marketingboodschap. Neuromarketing kan hier, tot de ultieme oplossing is gevonden, een ondersteunende rol in spelen.

Maak jij al gebruik van neuromarketing?

Geen reactie's

Geef een reactie