Over Anouk Drayer

De start van mijn bedrijf was als een raketlancering: keihard van start, niet écht geslaagd

Het was op vakantie dat ik lag te mijmeren en dromen over mijn toekomst. Terwijl ik op het strand lag werd het ineens crystal clear wat nou echt míj́n passie is: mijn eigen kennis en ervaring op het gebied van marketing, sales en ondernemen delen met ondernemers om ze succesvoller te maken.

Ik had de afgelopen jaren bij verschillende bedrijven ondernemende functies vervult. Ik lanceerde nieuwe concepten, werkte marketingstrategieën uit, deed de sales en werkte aan mijn netwerk. Ook persoonlijk kwam ik van ver wat ik nooit een excuus heb laten zijn. Hoe ik die twee ingrediënten voor ondernemerssucces wilde combineren ontdekte ik toen ik in het zonnetje lag te genieten (wat een relaxte mind al niet voor je kan doen). Met mijn no-nonsense aanpak zou ik ondernemers als businessmentor verder helpen met doen waar ik goed in ben: connecting the dots in het ondernemerschap.

Ik schreef mij 3 weken later in bij de KVK, ik nam ontslag en zou met al mijn ambitie gegarandeerd een succes gaan maken van mijn bedrijf. Ik dacht dat ik met de combinatie ambitie, kennis en ervaring de formule voor succes te pakken had. Eh eh eh….  Na een spetterende start qua omzet (want hier geen dramatisch verhaal, het ging gelijk wel lekker) realiseerde ik mij dat ik absoluut niet aan het doen was wat ik voor ogen had. Ik was rapportages en marketingplannen aan het maken voor bedrijven. Ik werkte meer als interimmer wat voelde als een verkapt loon in plaats van ondernemerschap. De regie ontbrak omdat ik de uitkomst liet afhangen van wat er op mijn pad kwam. Het plan was om als ondernemer meer vrijheid te ervaren maar dat was niet helemaal hoe het ging.

De uitspraak; ‘Bij de loodgieter lekt het ook’ was hier wel van toepassing. Alles wat ik wist over het ondernemen dat heb ik zelf niet toegepast. Daarnaast werkte ik zo inefficiënt als de pest. Omdat ik van het type ‘niet lullen maar poetsen’ ben was ik gewend harder te werken in plaats van slimmer. Ik vulde de gaten op met doorgaan op karakter, zoals ik dat altijd had gedaan. Totdat ik 6 maanden na de start van mijn onderneming een pittig auto-ongeluk kreeg.

Met mijn no-nonsense aanpak zou ik ondernemers als businessmentor verder helpen met doen waar ik goed in ben: connecting the dots in het ondernemerschap

Mijn visie op het ondernemerschap: Het is niet moeilijk als je het spelletje hebt leren spelen en je van je bedrijf een geoliede machine weet te maken waarbij kwaliteit altijd bovenaan staat! Ik zie ondernemen echt als een spel dat je moet leren spelen. Goed zijn in jouw vak is niet voldoende om de A-speler op de markt te worden. Als je de belangrijkste punten voor succes aan elkaar weet te verbinden is het een simpele legpuzzel. En verder: niet lullen maar poetsen!

Ik kan er veel over vertellen maar het belangrijkste is dat het alles heeft veranderd. Ik moést de dingen nu wel anders doen omdat mijn energie destijds beperkt was.  Toen kon ik geen stapje harder gaan lopen om de gaten op te vullen. Ik realiseerde mij dat ik een laserfocus moest gaan toepassen, volledig moest inzetten op mijn ideale klant (omdat deze geen energie vreet) en dingen makkelijker moest gaan maken (zonder dat ik zou inleveren op de kwaliteit!) Na mijn revalidatie heb ik hier prioriteit van gemaakt en hiermee is mijn ondernemerschap volledig veranderd. Niet alleen mijn omzet groeit maandelijks, ik ben er ook als persoon enorm door gegroeid. En de allergrootste winst; mijn bedrijf geeft mij nu vrijheid én voldoening en daar help ik mijn klanten ook bij. Met een paar kleine aanpassingen kwam die droom toch nog uit!

Good to know

Ik ben een nuchtere Groningse met de Rotterdamse Flair. Ik hou van glitter en glamour, maar ook van Netflixen in mijn huispak, wat dat betreft ben ik echt mix & match. Als no-nonsense Businessmentor ben ik vrij direct. Let op! Dat kan als confronterend worden ervaren. Ik kan niet goed tegen teveel gepoezel en wordt wat kriebelig van mensen die altijd excuses hebben en geen verantwoordelijkheid nemen. Own your fuck-ups en door dat doe ik ook! Ik werd op mijn zeventiende ongepland moeder. Ik maakte geen excuses, maar nam de verantwoordelijkheid, zo creëer je je eigen paradijs. Mijn hart breekt als ik zie hoeveel onrecht er is (ja ik weet dat dat subjectief is). Als ik er ook maar iets aan kan doen dan zet ik mij daar met liefde voor in (ben echt een softy daarin). Ik ben verslaafd aan zelfontwikkeling en verslind boeken bij het leven. Daarbij waag mij niet aan een e-reader, doe mij maar een papieren exemplaar waar ik lekker in kan markeren.

Dit ben ik ten top

Ik kom (bijna) altijd hoog gehakt, volgens mij ben ik ermee geboren. Ik sip graag aan een glas Moët (ja, dat is wel wat decadent, maar oh zo lekker) en word mega-enthousiast van mooie auto’s (ja, ik ben die ene vrouw die precies weet wat voor model auto er langs rijd). Neem vast nog wel eens een overdosis aan sushi, het is vreselijk! Mijn hoofd is als een computer met 20 tabs open waar ik razendsnel tussen schakel, daarom ben ik zo goed in ‘connecting the dots’.

Ik help je graag

Kun jij je in mijn visie vinden en denk je; kom maar op met die confrontatie, ik wil groeien! Neem dan contact op om kennis te maken

Inschrijven no-nonsense businesstalk